TROSLOJNA ZAŠTITNA MASKA SA ALBO NANOSILVER FILTEROM,
TIPA : TM – FNAG – 1

Osnovni parametri

Unutrašnji sloj troslojne zaštitne maske je Albo nanosilver filter. U tom delu maske se na svakom njenom kvadratnom centimetru površine, nalaze milijarde gusto raspoređenih nanočestica u nitima pamučnog vlakna. To je praktično “minsko polje” kroz koji bi trebalo da prođu virus ili bakterija da bi oni uopšte ušli unutar tela a da pri tome ne dodirnu nijednu nanočesticu srebra. Verovatnoća da se to desi sa ovom maskom je zanemarljiva. Svaki kontakt virusa i bakterija sa nanočesticama srebra za njih je ubitačan. Zbog toga ove maske imaju izuzetnu efikasnost koja je potvrđena biološkim testovima na Veterinarskom institutu u Beogradu u akreditovanoj Laboratoriji za lekove i hranu.

Ako se uzme u obzir i trajnost maske, lako je utvrditi da je ona mnogo jeftinija čak i od najjeftinijih maski na tržištu. Praktično, trajnost maske sa nanosrebrom meri se mesecima opciono 2-3 meseca svakodnevnog korišćenja (u zavisnosti od načina održavanja). Trebalo bi napomenuti, da velika većina drugih maski koje se sada nalaze na tržištu minimalno obavljaju svoju funkciju, pa se preporučuje da ih je najbolje skinuti i odbaciti posle sat i po vremena nošenja, nego ih koristiti i nadalje. U vrlo kratkom vremenu sve te druge maske se mogu napuniti virusima i bakterijama, koji vrlo brzo nesmetano prodiru u organizam čim se maska koja se nosi malo navlaži.

Komercijalni efekat upotrebe maske za potrošača

Kao kratka analiza komercijalnog efekta maske sa nanosrebrom, može da posluži činjenica da, ukoliko bi se svaki dan koristilo po par bilo kojih drugih maski koje se trenutno nalaze na tržištu i pri tome one ne garantuju bilo kakvu zaštitu, u slučaju da je njihova cena i ispod 100 dinara, očigledno je da posle 10 dana kupovinom jedne ove maske sa nanosrebrom, svaka osoba bi imala vrlo jasnu uštedu. S obzirom da maska sa nanosrebrom ima trajnost od najmanje 2 meseca (pošto je to vreme u kome efikasnost maske opadne za oko 20%, nakon čak i 10 mogućih pranja ove maske ), jasno je da je komercijalni efekat za tu osobu višestruk. Pored nesporne zdravstvene sigurnosti maske sa nanosrebrom, veoma je značajan i komercijalni efekat, tj. ušteda za svaku osobu koja je koristi.
Sve ovo posebno naglašavamo, pošto trenutno na tržištu ne postoji nijedna maska sličnih karakteristika.

Efikasnost maske

Nanosrebro se pokazalo kao najefikasniji aditiv u ubijanju svih vrsta virusa, bakterija i gljivica. Zbog toga ova maska ima jedinstveni filter, koji je u eksperimentima sa najopasnijim vrstama bakterija pokazao savršenu efikasnost, pošto u ispitivanju na Veterinarskom institutu u Laboratoriji za lekove i hranu, nijedna bakterija nije uspela da preživi na njima, dok se na ostalim hirurškim maskama koje se najčešće sreću, namnožilo na desetine miliona bakterija. Takođe, očekuje se da je i svaki kontakt virusa sa nanosrebrom, ubitačan za sve tipove virusa, uključujući i Covid 19 (ispitivanje je u toku). Većina drugih maski koje se trenutno nalaze na tržištu, uglavnom su sa istočnog podneblja, plus su sa minimalnim efektima zaštite, kao što su potvrdile mnoge studije koje su u inostranstvu izvedene na velikom broju medicinskih radnika. Takođe, hirurške i epidemiološke maske sa raznim specijalnim numerisanim filterima, vrlo su nesigurne, pošto prema skorašnjim istraživanjima, virus da bi difundovao sa spoljašnje na njihovu unutrašnju stranu, dovoljno mu je vreme od oko 10 minuta.

Održavanje maske

Maska sa ovim filterom može da se pere na temperaturama i do 40 C, ali isključivo ručnim pranjem u mlakoj vodi sa tečnim deterdžetom za veš, tečnim deterdžentom za ruke, sapunom za ruke a u nedostatku predhodnog može i manja količina tečnog deterdženta za suđe. Za svakodnevno održavanje na kraju dana posle uptrebe preporučuje se peglanje ili dezinfekcija spoljne i unutrašnje strane, raznim sprej dezinfikatorima, a zatim ostaviti da se suši. Praktično
maska ima izuzetno veliki vek trajanja, pošto tokom vremena sporo menja svoja zaštitna svojstva. Nanočestice srebra imaju veliku efikasnost uništavanja preko 650 tipova bakterija, kao i virusa, što je posebno utvrđeno na virusu HIV-a, koji ima vrlo blisku konfiguraciju virusu Covid 19. U letnjim mesecima umesto peglanja dovoljno ih je izložiti jakom suncu na nekoliko sati. Dugotrajna testiranja korišćenja ove maske, kao i njena efikasnost u zaštiti i nakon 10-og pranja su u toku.

Maska je namenjena prvenstveno zdravstvenom osoblju kojemu je potreban najviši mogući stepen zaštite. Postoji velika verovatnoća, što će se vrlo brzo znati nakon dodatnih testiranja koja su u toku, da se zaštitna efikasnost maske ne smanjuje bitnije i nakon njenih više mesečnih korišćenja.

Ispitivanja Albo nano silver filtera na virus SARS-CoV-2 su pokazala, za nas, očekivano dobre rezultate. Preciznije, izuzetno antivirusno dejstvo Albo nano silver filtera na SARS-CoV-2 virus.

Kratka uporedba efikasnosti epidemioloških maski N95 i N99, sa maskom koja ima ugrađen Albo nanosilver filter

ZAŠTO DA KORISTITE NAŠU TROSLOJNU ZAŠTITNU MASKU SA NANOSILVER FILTEROM

  • ALBO nanosilver filter – jedinstveno rešenje na svetskom nivou

  • Izuzetna efikasnost u sprečavanju prolaska virusa i bakterija kroz filter

  • Rok trajanja minimum 3 meseca

  • Mogućnost pranja na 60c

  • Pristupačna cena

  • Zaštita korisnika maske kao i njegove okoline

  • Zdravstvena bezbednost korisnika

Virusi i bakterije

Zaštita od virusa i bakterija

Alergijsko kijanje ilustracija

Zaštita od alergija

zagađenje vazduha ilustracija

Zaštita od zagađenja vazduha

put oko sveta ilustracija

Za bezbedno putovanje

pluca ilustracija

Za osetljiva pluća

covek sa maskom ilustracija

Za posao